Plant jouw idee in Park Kokkebogaard

Een groep van wijkbewoners en medewerkers van het EMC Nieuwegein hebben in de afgelopen maanden met de initiatiefgroep meegedacht over de invulling van de achtertuin van het Gezondheidshuis De Componist.

Opgehaalde ideeën verwerkt in schetsontwerp

Vanuit de initiatiefgroep zijn maar liefst 123 ideeën opgehaald van wijkbewoners en medewerkers van het EMC Nieuwegein. 

Naar aanleiding van deze ideeën is er een top 5 gemaakt van categorieën met de meest voorkomende ideeën. De top 5 categorieën bestaat uit:

  1. Tuin + beplanting + terras
  2. Bewegen en sporten
  3. Activiteiten
  4. Eten en drinken
  5. Voorzieningen + toegankelijkheid

Naar aanleiding van deze geselecteerde ideeën is er een schetsontwerp gemaakt waarbij er rekening is gehouden met de locatie waar de ideeën gesitueerd zijn zodat het park maximaal benut kan worden. Wij richten ons op het opknappen van het park aangrenzend aan het nieuw te realiseren gezondheidshuis ‘De Componist’. Hierbij zijn er zorgvuldige keuzes gemaakt in de verschillende categorieën waarbij rekening is gehouden met de wensen van de bewoners. Één van de voorwaarde is dat de het park toegankelijk is voor minder validen.

Bouw Gezondheidshuis De Componist

Het gezondheidshuis De Componist is aan de buitenkant gereed. Er wordt begonnen met de afbouw (binnenkant). Zoals je kunt zien is park Kokkebogaard de achtertuin van het gezondheidshuis, voorzien met een eigen dierenweide, speeltuin en sportplein!

Meer informatie

Voor meer informatie over de achtertuin van het zorgcentrum kunt u terecht bij Gert Hoogendoorn, Xander Tóth Varjú of Nick Brugman-Beijen. Zij zijn per mail bereikbaar via achtertuinkokkebogaard@gmail.com.

Nieuwsflits

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsflits.